Geen vogelgriep overige pluimveebedrijven

De eigenaren van elf pluimveebedrijven in Leusden kunnen opgelucht ademhalen. Bij de boerderijen is geen vogelgriep geconstateerd.

Vogelgriep

Vogelgriep

Eerder werden bij één boer in Leusden 11.000 kippen geruimd nadat de ziekte werd aangetroffen. Daarop werden de elf nabijgelegen bedrijven ook gecontroleerd. Ondanks het positieve nieuws blijft het vervoersverbod, in een straal van één kilometer rondom het bedrijf dat wel door vogelgriep werd getroffen, van kracht.
Het nieuws dat er weer vogelgriep was geconstateerd, kwam hard aan bij de eigenaar van de boerderij op de Kolfschoterdijk. Tien jaar geleden werd zijn bedrijf namelijk om dezelfde reden ook al eens geruimd.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee − 2 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>